28 d’oct. 2012

Arròs amb bacallà i carxofes




Tot un clàssic dels receptaris d'arrossos i de la cuina de secà.

Ingredients per a 2 persones:

  • 200 grs d'arròs Montsià
  • 2 talls de bacallà dessalat
  • 1 ceba petita
  • 2 grans d'all
  • 1 primentó roig petit
  • 1 tomàquet
  • 3 carxofes
  • Julivert
  • Safrà
  • 1.250 cc brou de peix o aigua (si utilitzeu brou de peix que sigui lleuger)
  • Sao i oli


Elaboració:

Trinxeu la ceba, el primentó, un gra d'all, una mica de julivert i el tomàquet. Comenceu a fer el sofregit en el mateix ordre. Mentrestant feu la picada amb l'altre gra d'all, el julivert i uns brins de safrà. Reserveu-la.
Talleu el bacallà a trossos i netegeu les carxofes. Talleu-le a trossos prims.

Quan el sofregit estigui a punt, afegiu l'arròs; doneu-li dos voltes i poseu les carxofes i el bacallà. Enrossiu-ho tot una mica i afegiu el brou ben calent. Deixeu coure a foc moderat i quan faltin 5 minuts per a que l'arròs estigui cuit, afegiu la picada que haureu deixatat amb una mica de brou.

Si aquest arròs preferiu fer-lo caldós, només cal que afegiu una mica més de brou. En aquesta recepta l'hem preferit més sec.


2 comentaris:

  1. Molt ben explicada... Boníssim, he fet una variant afegint-hi costella de porc a trossets petits.. També ha quedat molt bo.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Segur que la costella de porc encara fa més interessant aquesta recepta. Ho provaré.
      Salut!

      Suprimeix