27 d’oct. 2012

Fesolets amb cloïsses i carxofa








Aprofitant les primeres carxofes de l'hort, avui hem preparat un plat de diumenge. Hem utilitzat fesolets de Santa Pau ja bullits, però també ho podeu preparar amb la varietat que més us agradi.

Ingredients per a 2 persones:
  • 1 pot de de fesolets de Santa Pau
  • 1 ceba petita
  • 2 tomàquets petites
  • 1 primentó verd petit
  • 3 grans d'all
  • 3 carxofes
  • 600 grs de cloïsses
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 gotet de vi blanc
  • Julivert
  • Sal i oli


Elaboració:
Poseu en una cassola una mica d'oli, afegiu dos grans d'all i daureu-los. Poseu una fulla de llorer i tireu les cloïsses. Tapeu i deixeu que s'obrin. Coleu les cloïsses i reserveu el brou.

Netegeu i talleu les carxofes i fregiu-les amb una mica d'oli d'oliva. Feu que us quedin al dente. Poseu les carxofes en un colador per eliminar-ne l'oli i reserveu.

Poseu l'oli de fregir les carxofes en una cassola i sofregiu la ceba, el primentó i l'all. Afegiu el tomàquet i quan el sofregit estigui fet, tireu el 1/2 gotet de vi blanc. Deixeu evaporar l'alcohol. Afegiu els fesolets i el brou de les cloïsses (si fes falta podeu afegir una mica de brou de peix o simplement una mica d'aigua) Deixeu coure uns 5 minuts. Afegiu les carxofes fregides i ho deixeu coure 3 minuts. Afegiu les cloïsses, deixeu-ho tot junt un parell de minuts i tanqueu el foc. Espolseu amb una mica de julivert picat. Deixeu-ho reposar a la cassola durant 5 minuts i ja podeu emplatar.
















Cap comentari:

Publica un comentari