1 de nov. 2012

Panoli amb farina d'ametlla



Aquest proper dissabte 3 i diumenge 4 de novembre, a la Fila es farà un curs d'introducció a la jota cantada i el vers improvisat i he pensat que estaria bé oferir un petit refrigeri als participants com a cloenda d'aquest curs.  I què millor que acompanyar les jotes cantades amb uns dolços tan nostres com les coquetes de panoli i uns pastissets?

El dissabte la tarda farem els pastissets però aprofitant que avui som a casa perquè és festa, he avançat la feina fent el panoli. Enlloc de preparar la recepta de sempre, he fet una variant que em va explicar fa uns anys l'amic Màrius López. La principal diferència és que aquesta recepta utilitza oli d'oliva i de girasol, porta menys sucre i se li afegeix una mica de farina d'ametlla. 


Ingredients:
  • 1 got d'oli de girasol
  • 1/2 got d'oli d'oliva
  • 200 grs de sucre
  • 4 cullerades ben plenes de farina d'ametlla
  • 3 cullerades rases de matafaluga
  • 1 cullerada ben plena de pell de llimona ratllada*
  • Farina: la que entri, ha de quedar ben dura (aprox. 900 grs.)


Elaboració:
En un bol barrejar els olis amb el sucre, afegir la matafaluga, la pell de llimona ratllada i la farina d'ametlla. Barrejar i anar afegint la farina fins aconseguir una massa compacta i dura.

Agafar porcions de massa i fer boletes. Aixafar-les una mica i posar-les en una llauna de forn. Donar-los forma amb els dits (com es pot veure a la foto). Enfornar a 170º fins que les coquetes estiguin dauradetes. Cal anar amb compte amb la cocció, perquè es fan més prompte per dins que no pas per fora.

Deixar refredar i ensucrar generosament pel damunt. 

Per si voleu fer la recepta clàssica de panoli us indico els ingredients:
  • 1/2 litre d'oli d'oliva
  • 400 grs de sucre
  • 3 cullerades de matafaluga
  • La pell d'1 o 2 llimones ratllades (depèn del gust de cadascú)
















Cap comentari:

Publica un comentari