8 de des. 2012

Cap de llom de porc amb salsa



Aquesta recepta és ideal per a un d'aquells dies en que voleu deixar-vos el dinar preparat, perquè si la prepareu amb antelació, us quedarà més bona.

Quan elaboreu aquesta recepta, val la pena fer-ne més quantitat, així sempre us en pot sobrar alguna ració i la podeu congelar i us servirà per a algun altre dia.


Ingredients:

1 quilo de cap de llom de porc
2 cebes mitjanes
1 porro
2 carlotes
1 fulla de llorer
1 branqueta de frígola
2 tomàquets triturats
1 gotet de vi blanc
1 grapat d'ametlles
3 preses de xocolata negra
Farina, sal, oli i pebre negre


Elaboració:

Saleu i empebreu la carn. Enfarineu-la lleugerament. Fregiu-la en una cassola de fang amb una mica d'oli d'oliva. Reserveu. En el mateix oli fregiu la ceba, el porro i la carlota. Afegiu el llorer i la frígola. Incorporeu el tomàquet triturat. Quan les verdures estiguin fetes, afegiu el vi blanc. Deixeu evaporar l'alcohol i afegiu la 
carn. Afegiu aigua fins cobrir la carn.

Deixeu coure a foc lent amb la cassola tapada durant 35 minuts. Mentres, feu la picada amb les ametlles i la xocolata. Afegiu-la al guisat i deixeu coure 10 minuts més. El plat ja està llest.

Podeu acompanyar la carn d'uns bolets, un pèsols saltats o unes patates especiades.











Cap comentari:

Publica un comentari