9 de des. 2012

Patates especiades



Aquestes patates fregides amb espècies us serviran igualment com a guarnició d'un plat de carn o peix com simplement com un aperitiu, acompanyades d'una cervesa ben fresqueta o perquè no, un rapitenc.

Ingredients:
  • Patates.
  • Espècies: orenga, gingebre, pebre roig dolç i picant, pebre negre, nou moscada, herbes provençals o qualsevol altra espècie que us agradi.
  • Oli d'oliva.
  • Sal.


Elaboració

Netegeu i peleu les patates. Talleu-les a tires més aviat gruixudes. Poseu-les en un bol i incorporeu les espècies al vostre gust. Poseu més quantitat de l'espècie que més us agradi, a mi m'agrada posar molta nou moscada (això sí, ratllada al moment, és molt més aromàtica). Si us agrada el picant podeu posar-li pebre roig picant o una mica de tabasco.

Barregeu bé les patates per untar-les amb el sabor de les espècies. Deixeu reposar 1 hora aproximadament. 
Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i fregiu les patates. Quan estiguin fregides les poseu en un escorredor i ja les podeu servir.

Quan les patates són novelles, no les peleu, amb la pell queden més cruixents. Prove-ho, us agradarà.











Cap comentari:

Publica un comentari