30 de des. 2012

Pit de pollastre farcit



Ingredients per a 6 persones:

  • 6 pits de pollastre
  • 1 llonganissa
  • 12 prunes
  • Primentó escalivat
  • 2 ous durs
  • Pinyons
  • 2 talls de cansalada viada curada
  • 2 porros
  • 2 carlotes petites
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 copa de conyac
  • Oli, sal i pebre negre



Elaboració:

Poseu les prunes a remull amb una mica de conyac.
Obriu els pits de pollastre i poseu-los entre film transparent i aixafeu-los amb un martell de fusta per aplanar-los. Salpebreu-los

Farciu-los amb la carn de la llonganissa (també podeu utilitzar picolat), unes tires de primentó escalivat, uns trossets de cansalada, pinyons, ou dur i dues prunes.

Tanqueu el pit i lligueu-lo amb cordill de cuina. Un cop tots els pits farcits i lligats, poseu-los a rostir a una cassola amb una mica d'oli. Quan estiguin daurats, reserveu-los en un plat.

Coleu l'oli de fregir-los i poseu-ne la quantitat necessària en una cassola que pugui anar al forn per coure les verdures. Afegiu la ceba, els porros i les carlotes. Afegiu els alls i la fulla de llorer. Quan els verdures estiguin enrossides, afegiu el conyac (on teniu les prunes a remull) i poseu els pits de pollastre. Afegiu una mica d'aigua, fins quasi cubrir-los i deixeu coure durant 30 minuts.

Passat aquest temps, poseu la cassola al forn a 180º durant 20 minuts més. D'aquesta manera, els pits queden melosos per dintre i cruixents de fora,

Quan siguin tebis, treieu els cordills. Quan hagin refredat del tot, talleu-los a rodanxes. 
Passeu les verdures pel xinés i reserveu-la. Si us queda massa espesa, podeu afegir una mica de brou.

Aquesta recepta és millor preparar-la el dia abans. Al moment de servir i per calentar els pits, podeu posar-los en una safata i escalfar-los al forn (tapat amb una mica de paper d'alumini per evitar que no se ressequen).
Calenteu la salsa. Poseu les rodanxes de pollastre al plat i salsegeu. 




  • Cap comentari:

    Publica un comentari