16 de des. 2012

Redorts, rodots o redotets


Dolç típic dels pobles de la Terra Alta, depenent del municipi l'anomenen rodots, redorts o redotets. Aquesta recepta me la va donar la meva sogra, que és d'Aldover i solia prepararar-la tant per Nadal com alguna tarda d'hivern.


Ingredients:
  • 3 ous 
  • 2 tasses de cafè de sucre 
  • 1 tassa de cafè d’aigua 
  • 1 tassa de cafè d’aiguardent 
  • 1 tassa de cafè d’oli d’oliva 
  • 3 sobres de grasiones + 1 sobre de Royal 
  • Ratlladura de llimona
  • Farina
  • Un polsim de sal

Elaboració:

Bateu els ous amb el sucre, afegiu l'oli, l'aigua, la pell de llimona i l'aiguardent. Barregeu bé i incorporeu poc a poc la farina (on haureu barrejat la llevadura i el polsim de sal). Amasseu bé.

Deixeu reposar la massa, tapada amb un drap, durant un parell d'hores. 

Poseu una paella al foc a calentar amb abundant oli. Per fer els rodots, agafeu dues boletes de massa, ajunteu-les i feu un forat al mig.  Fregiu-los fins que estiguin dauradets.

Escorreu bé i arrebosseu amb una barreja de sucre i canyella. 















Cap comentari:

Publica un comentari