19 de gen. 2013

Arròs amb calamarsons i alls tendres


Aprofiteu per fer més quantitat de brou de peix del necessari i guardeu-lo al congelador per fer arròs un altre dia. D'aquesta manera, si teniu el brou fet, podreu preparar la recepeta en pocs minuts. Penseu que l'ingredient més important d'aquest plat és el brou de peix. Invertiu una mica del vostre temps en fer-lo a casa, val la pena.

Ingredients per a 4 persones:

Per al brou de peix:

  • 2 nyores
  • 2 o 3 grans d'all 
  • 4 cullerades de tomàquet triturat
  • Peix de fer caldo
  • Aigua
  • Sal


Per a l'arròs:

  • 350 grs d'arròs
  • 600 ml de brou de peix
  • 6 alls tendres
  • 500 grs de calamarsons
  • Safrà
  • Sal i oli


Elaboració:
Poseu una olla o cassola alta al foc amb una mica d'oli. Fregiu els alls i les nyores i les reserveu al morter fer picar-ho. 
En el mateix oli sofregiu el tomàquet a foc lent. Incorporeu el peix de fer caldo i l'aigua. Ho deixeu bullir (aneu escumant) durant una mitja hora. a mitja cocció hi afegiu la picada de nyores i alls. 

Per fer l'arròs poseu oli en una paella i salteu els calamarsons i els reserveu en un plat. Aprofiteu el mateix oli per fregir a foc lent els alls tendres. Quan hagin començat a daurar-se, afegiu l'arròs i l'aneu remenant juntament amb els alls. Incorporeu els calamarsons i el brou. Piqueu el safrà en el morter i el deixateu amb una mica de brou. Ho afegiu a la paella amb l'arròs. 

Ho deixeu coure uns 17 minuts. Si ho preferiu, podeu acabar la cocció al forn. Poseu la paella al forn quan faltin 5 minuts de cocció.Treieu la cassola del foc i ho deixeu reposar 3 o 4 minuts.





Cap comentari:

Publica un comentari