8 de gen. 2013

Lluç amb cloïsses



Aquesta recepta la vaig preparar per al dinar de cap d'any. Ja fa uns anys que el primer dia de l'any ens el reservem per estar amb tranquil·litat a casa, sense els compromisos familiars del Nadal i Sant Esteve.

Com el matí acompanyava, vam aprofitar per anar a prendre alguna cosa a la cafeteria del Parc dels Giribechs. Un cafè curtet acompanyat d'un solet esplèndid per després anar a casa i preparar aquest plat en pocs minuts.

Ingredients (4 persones):

  • 1 lluç de 1.500 grs aprox
  • 1/2 quilo de cloïsses
  • 1 ceba
  • 3 rametes de julivert
  • 2 dents d'all
  • 250 ml de brou de peix
  • 1 copa de vi blanc
  • Farina
  • Sal i pebre


Elaboració:
Demaneu a la peixateria que us netegen el lluç i us el tallen a rodanxes gruixudes, el podeu congelar i treure'l  el dia que hagueu de preparar la recepta. 

Poseu les cloïsses amb aigua i sali una bona estona per a que eliminin restes de sorra. 

Saleu i pebreu el peix, enfarineu-lo i freigiu-lo en una paella amb oli.

Mentre fregiu el peix, feu una picada amb el julivert i l'all. 

Trinxeu la ceba i enrossiu-la en una cassola amb una mica d'oli (podeu fer servir part del que heu fregit el peix). Afegiu la picada, doneu-li unes voltes i afegiu el vi blanc. Deixeu evaporar l'alcohol i afegiu el peix i tot seguit el brou. Deixeu bullir uns 5 minuts i afegiu les cloïsses. Comproveu de sal i deixeu coure fins que s'hagin obert les cloïsses (si tapeu la cassola amb una tapa s'obriran més prompte).

Abans de servir, espolseu amb una mica de julivert trinxat al damunt. 


Nota: al mercat i peixateries podeu trobar lluç tot l'any, encara que els exemplars grans s'han d'encomanar. Els mesos de temporada són els que van de l'abril fins al juliol, per tant el preu serà més assequible.


Cap comentari:

Publica un comentari