25 de febr. 2013

Coquetes de sagí i ametlla


Ingredients:

  • 2 ous
  • 200 grs de sagí
  • 200 grs de sucre
  • 100 grs d'ametlla molta
  • 2 paperets de gasosa o 1 sobre de llevadura Royal
  • 1 pell de llimona ratllada
  • Farina, la que admeti

Elaboració:

Bateu els ous i afegiu el sucre. Barregeu bé i afegiu el sagí en textura pomada i la pell de llimona ratllada. Mescleu bé, incorporeu l'ametlla i després la farina, on haurem barrejat els paperets de gasosa.

Afegiu farina fins aconseguir una massa amb consistència que no s'apegue a les mans. Feu una bola amb la massa, la poseu en un bol i la deixeu reposar a la nevera un parell d'hores.

Esteneu la massa amb un corró i amb un motlle aneu fent les coquetes. Poseu-les en una llauna i pinteu amb ou batut.

Calenteu el forn a 160º i coeu les coquetes fins que estiguin daurades, aproximadament uns 15 minuts.

Deixeu refredar abans de treure de la llauna.




2 comentaris:

  1. Per què quand les poso al forn es fa tot una masa???
    Li falta farina????
    S'ajunta tot

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Joana, entenc que el que et passa és que al coure les coquetes s'eixamplen i s'ajunten unes amb les altres. Si és així, és perquè segurament te falta posar més farina (però vigila de no passar-te, no te queden massa dures).

      És molt important posar la massa a la nevera com a mínim un parell d'hores abans d'enfornar, perquè així el sagí torna a agafar la consistència inicial. Amb aquesta mida d'ingredients te surt més d'una llauna de coquetes. Jo el que faig és que mentre se cou una llauna al forn, la resta de la massa la guardo a la nevera i preparo les coquetes per enfornar al moment.

      I recorda que aquestes receptes tradicionals on la mida de la farina sempre s'ha fet "a ull", requereixen una mica de pràctica i agafar-li la mida. Jo he repetit molts cops algunes receptes fins que han sortit com volia.

      Ja me diràs que tal t'ha anat si tornes a provar de fer-ne.

      Salut!

      Suprimeix