24 de febr. 2013

Pa de romer i alls confitats


La recepta original d'aquest pa es fa amb romer fresc i alls escalivats, però amb el fred que ha fet aquest dissabte no hem tingut ganes d'anar a buscar-ne a l'hort, n'hem utilitzat de sec. Respecte als alls, hem utiltizats els que confitem i guardem en un pot de vidre amb oli a la nevera.

Aquest és un pa que es manté molt tendre i guarda l'aroma suau de l'all i el romer. 

Ingredients per a dos pans:
  • 500 grs de farina de força
  • 325 ml d'aigua
  • 7 grs de sal
  • 20 grs de llevadura fresca
  • 1 grapat de romer fresc o sec tallat a trossets
  • 75 grs d'alls confitats o escalivats

Elaboració:
En un bol, esmicoleu la llevadura, afegiu un xorret d'aigua i una mica de farina i barregeu fins aconseguir una textura d'una papilla espessa. Deixeu tapat en paper film en un lloc càlid durant 15 minuts.

En un bol gran, poseu la farina en forma de volcà. Al mig afegiu la massa mare, l`aigua i la sal. Si poseu els alls escalivats, afegiu a la massa per fer el pa un parell de cullerades d'oli. Si els alls són confitats, no fa falta, perquè ja porten oli. 

Barregeu tots els ingredients i treballeu la massa durant 10 minuts. Si fa falta, podeu afegir més farina, però vigilant de no posar-ne de més. Si teniu una amassadora elèctrica, millor.

Incorporeu a la massa els alls aixafats i el romer. Barregeu bé. Feu una bola amb la massa i poseu en un bol. Tapeu i guardeu en un lloc càlid fins que dobli de volum (mínim una hora, més temps dependrà de la temperatura ambient).

Dividiu la massa en dos i doneu forma de barra. Poseu en una llauna, espolseu amb una mica de farina, tapeu amb un drap i deixeu reposar uns 40 minuts.

Calenteu el forn a 180º. Amb un ganivet ben esmolat, feu uns talls a les barres d'uns 5 mm de profunditat. Poseu la llauna al forn i deixeu coure fins que les barres estiguin daurades i facin soroll de buit, aproximadament uns 25 o 30 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari