12 de març 2013

Llom de rebost



Aquesta és una recepta d'aquelles en que aprofites el que tens al rebost, en aquest cas un dels pots de sofregit que preparem a l'estiu amb les hortalisses de l'hort i amb un pot de fesolets del ganxet que el meu sogre conrea al seu hort i la meva sogra en fa conserva i que, per sort nostra, ens regala per a proveir el rebost.

Hem utilitzat llom de porc enlloc de qualsevol altra carn perquè ens en quedaven uns talls al congelador i els hem volgut aprofitar, però amb vedella, pollastre, conill, el resultat també ha de ser molt satisfactori. 



Ingredients:

  • Llom de porc o qualsevol atlra carn que us agradi
  • Un parell de cullerades grans de sofregit
  • 1/2 gotet de vi blanc (en aquest cas de la Cooperativa de Bot)
  • Uns fesolets del ganxet
  • 1 all tendre
  • Romer
  • Farina
  • Sal i pebre
  • Oli


Elaboració:
Saleu i enpebreu la carn. Enfarineu lleugerament i fregiu-la en una paella amb oli. Reserveu. En una cassola poseu una mica de l'oli que us ha sobrat i poseu un parell de cullerades de sofregit (fet amb tomàquets, ceba, all i primentons). Doneu un parell de voltes, afegiu el llom i el vi blanc. 
Poseu una punteta de romer i tapeu la cassola. Deixeu coure a foc suau fins que la carn sigui toba.
En una paella, trinxeu un all tendre i sofregiu-lo amb una mica d'oli. Afegiu els fesolets i deixeu coure tot junt uns minuts.

Acompanyeu la carn amb els fesolets de guarnició i una bona amanida d'enciams de primer plat. I de postres, fruita!

I no és excusa per preparar aquest plat el fet de no disposar al rebost d'un potet de sofregit. Ho podeu substituir agafant una ceba i un gra d'all, ho trinxeu ben petit i ho sofregiu amb una mica d'oli. Afegiu un parell de tomàquets ratllats o directament salsa de tomàquet i ho deixeu sofregir tot junt. Seguiu el mateix procediment que us hem explicat en aquesta recepta.

Cap comentari:

Publica un comentari