17 d’abr. 2013

Cassola de pollastre amb carxofes i patates


Una altra manera de cuinar el pollastre aprofitant un producte de temporada: les carxofes.

Ingredients:
  • 1 pollastre
  • 1 ceba grossa
  • 4 o 5 carxofes
  • 3 patates mitjanes
  • 2 tomàquets madurs
  • 3 o 4 grans d'alls
  • 1 gotet de vi ranci
  • 1 branquet de romer o frígola, com preferiu
  • Farina
  • Sal, pebre i oli d'oliva


Elaboració:

Talleu el pollastre a trossos, que no siguin massa grossos, a mi m'agrada tallar la petxuga en tres parts.
Saleu i enpebreu la carn, l'enfarineu una mica.
Poseu una cassola al foc amb oli d'oliva i enrossiu el pollastre. Reserveu. En el mateix oli, afegiu les carxofes i les enrossiu durant tres o quatre minuts. Feu el mateix amb les patates.
Mentrestant, trinxeu la ceba.
Un cop les carxofes i les patates enrossides, les reserveu i a la mateixa cassola, afegiu la ceba trinxada i la deixeu coure a foc lent. Afegiu els alls sencers, doneu un parell de voltes i per acabar de fer el sofregit, afegiu els tomàquets.
Incorporeu a la cassola la carn, les carxofes, les patates i la rameta de romer. En aquest punt, afegiu el vi ranci. Deixeu evaporar l'alcohol un parell de minuts i afegiu un gotet d'aigua. 
Rectifiqueu de sal i tapeu la cassola. Deixeu coure a foc lent fns que les patates i carxofes estiguin ben cuites.
Si prepareu aquest plat la vespra, serà molt més gustós.

Cap comentari:

Publica un comentari