7 d’abr. 2013

Cóc de iogurt amb maçana


Aquest cap de setmana s'han realitat les IV Colònies Musicals que organitzem des de La Unió Filharmònica d'Amposta i que s'han desenvolupat entre la Casa de Colònies l'Alberg de Sant Carles de la Ràpita i l'auditori de la Fila.

Tots els anys, el dissabte la nit em quedo a sopar amb els alumnes i professors que participen en la trobada, per xerrar una estona i també per, d'alguna manera, donar-los el meu suport en la seva tasca docent en favor de l'ensenyament musical i de la cultura.  I tinc per costum preparar algun "dolcet" per a la sobretaula, en aquesta ocasió no vaig tenir gaire temps de ser a la cuina, però encara vaig poder portar un cóc de iogurt amb maçana i uns pastissets de cabell d'àngel, que se que a l'Elena li agraden molt.

A l'estiu, si tot va bé, farem les Jornades Musicals-Estades d'Estiu i ens tornarem a retrobar amb alguns dels professors i alumnes, llavors ja en portarem també de brossat i de xocolata o algun altre postre tradicional de les nostres terres, una forma molt "dolceta" de donar a conèixer les nostres tradicions.


Ingredients
  • 4 ous
  • 1 iogurt de llimona o natural
  • 1 mida del got de iogurt d'oli de girasol
  • 2 mides del gots de iogurt de sucre
  • 4 mides del gots de iogurt de farina
  • 1 sobre de llevadura tipus Royal
  • 3 maçanes
  • 1 pell de llimona ratllada

Elaboració
Bateu els rovells amb el sucre, afegiu l'oli de girasol, el iogurt, la pell de llimona ratllada i la farina (on haureu barrejat la llevadura). 
Munteu les clares d'ou a punt de neu i les incorporeu a la massa poc a poc.
Per últim, afegiu les maçanes que haureu tallat a trossets ben petits.

Poseu la barreja en una llauna i ho poseu al forn prèviament escalfat a 160º i ho coeu durant aproximadament 40 minuts. Per saber si el cóc està cuit, podeu punxar-lo amb un escuradents.

Deixeu refredar i espolseu amb sucre llustre.


Cap comentari:

Publica un comentari