27 d’abr. 2013

Pollastre a l'antiga


Ingredients:
  • 1 pollastre
  • 2 cebes grosses
  • 2 carlotes
  • 2 grans d'all
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 gotet de vi ranci
  • 1 fulla de llorer
  • Brou de pollastre
  • Prunes seques
  • Bolets

Per a la picada: 
  • Ametlles
  • 1 gra d'all
  • Julivert


Elaboració:
Saleu i empebreu el pollastre, l'enfarineu i l'enrossiu en una cassola amb oli d'oliva. Reserveu-lo.
Talleu la ceba i la carlota a trossos i ho poseu a sofregir a la mateixa cassola. Afegiu el tomàquet. Quan el sofregit estigui fet, tireu el vi ranci. Deixeu evaporar l'alcohol i coure tot junt uns minuts.

Passeu el sofregit el passapurés o tritureu amb la batedora. En uest punt a mi m'agrada rentar la cassola, secar-la bé i posar una mica d'oli, poc.

Poseu el pollastre que teníem reservat, el sofregit triturat i un cullerot de brou de pollastre (aquest brou l'haurem fet amb la carcanada del pollastre, una ceba i parell de carlotes).

Deixeu coure a foc lent uns 30 minuts. Mentres, feu una picada amb un grapat d'ametlles, un gra d'all i una mica de julivert. Deixateu-la amb una mica de brou.

Afegiu a la cassola les prunes seques i els bolets (en aquest cas són de conserva). Remeneu bé i afegiu la picada a la cassola. Deixeu coure tot junt uns 10 minuts i ja teniu el pollastre fet.

Cap comentari:

Publica un comentari