30 de juny 2013

Bajoques saltades amb pernil salat


A casa, les bajoques ens agraden molt, sobretot bullides amb patata i amb un xorret d'oli i vinagre. Les preparem amb un cassola de les que s'anomenen "ràpides", es couen al vapor, amb poca aigua i així mantenen molt més la textura i el gust.

Els que teniu hort ja sabeu que quan les bajoqueres diuen "prepareus que anem!", arriba un moment en que, per molt que t'agraden bullides, has de preparar-les de forma diferent, per variar una mica.
En aquesta recepta les preparem amb una mica de ceba i pernil salat. També ens agraden amb tomàquet fregit i quan n'hi ha moltes, les preparem en conserva i també en congelem algunes bossetes per a l'hivern. En una altra entrada ja us explicarem com ho fem.

Ingredients:
  • Bajoques (en aquesta ocasió són de les "planetes")
  • Ceba
  • Pernil salat
  • All
  • Sal
  • Oli


Elaboració:
Netegeu i talleu a trossos les bajoques. Bulliu-les amb una cassola ràpida o al vapor. Reserveu.
En una paella amb una mica d'oli, sofregiu la ceba tallada en juliana i quan sigui daurada afegiu l'all tallat a làmines i el pernil salat.
Deixeu que el pernil es faci una mica i afegiu les bajoques. Salteu tot junt durant uns minuts i ja ho teniu a punt per servir.
Amb una bona amanida i una mica de fruita per postres, teniu un dinar ben complert.

  • ..

Cap comentari:

Publica un comentari