18 de juny 2013

Coca de cireres de Prat de Comte


Diumenge ens van regalar cireres de Prat de Comte. Desconec el nom de la varietat però eren d'aquelles que tenen un sabor una àcid.  L'altre dia en vam comprar de la Salzadella (Baix Maestrat) de les que tenen un color quasi negre i una sabor dolç molt intens. 
Personalment, per fer coca, m'agraden més les que són àcides, perquè el suc que solten al coure's, es barreja amb el sucre, com passa amb el cóc de maçana de l'agredolç. Aquí us deixo la meva versió:

Ingredients (amb aquesta mida surten dos coques):

  • 2 ous
  • 1'5 gotets d'oli d'oliva
  • 1'5 gotest d'infusió de matafaluga
  • La pell d'una llimona ratllada
  • 25 grs de llevadura fresca
  • Farina de força
  • Sucre
  • Licor de cireres,o anís o rom


Elaboració:

Bateu els ous i afegiu l'oli d'oliva. Quan sigui ben barrejat, afegiu la infusió de matafaluga (on haureu desfet la llevadura). Incorporeu la pell de llimona ratllada i remeneu bé. Aneu afegint la farina poc a poc, fins que la massa agafi consistència. Treballeu amb les mans i feu-ne una bola. Poseu la massa en un bol, tapeu amb un drap i deixeu reposar fins que dobli de volum.
Mentres, netegeu les cireres. Amb la punta d'un ganivet ben esmolat, treieu els pinyols. 
Agafeu la massa i l'estireu damunt d'una llauna. Cobriu la coca amb una capa fina de sucre i repartiu les cireres pel damunt.
Esquitxeu la coca amb una mica de licor de cireres o si no en teniu, amb anís o rom.

Poseu la llaunaal forn, prèviament escalfat a 170º i deixeu-la  fins que la coca estigui cuita (ho sabreu perquè la pasta agafarà color).

Podeu servir calenta o freda, tant se val, de les dues maneres està boníssima.

  • ..

3 comentaris:

  1. Núria, queda al meu arxiu de pendents de fer! Oi que queda com textura de coca de forner de sucre? Una abraçada!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Sí, Mònica, és semblant a la coca de forner. La mateixa massa també la pots fer amb albercocs o prunes. L'almívar que es fa amb el suc una mica àcid de la fruita disolt la capa de sucre i la coca queda boníssima. Ja em comptaràs.
      Salut i bona cuina!

      Suprimeix