10 de juny 2013

Patates farcides


Ingredients per a 4 persones:

  • 2 patates grans 
  • 250 grs de picolat (vedella i tossino)
  • 1 ceba 
  • 1 gotet de tomàquet triturat
  • 1 copeta de vi blanc
  • Orenga
  • 1/2 gotet de llet 
  • Oli, sal i pebre

Per a la beixamel:
  • 1 got de llet
  • 1 cullerada de farina
  • 50 grs de mantega
  • Nou moscada
  • Sal


Formatge (parmesà i cheeder o el que us vingui de gust)

Elaboració:
Agafeu cada patata i l'emboliqueu amb paper de forn. Poseu-les en una safata al microones o al forn, com preferiu, fins que estiguin cuites, però sense perdre la forma.
Poseu una paella al foc amb una mica d'oli i comenceu a fregir el picolat. Quan comenci a agafar color, afegiu la ceba trinxada. Deixeu coure poc a poc i quan la ceba comenci a transparentar, afegiu el tomàquet triturat. Quan el tomàquet hagi reduit, afegiu l'orenga i el vi blanc. Deixeu coure fins que tot el farcit estigui amorosit.
Partiu les patates per la meitat i amb l'ajuda d'una cullera, les aneu buidant, deixant la base que després farcirem.
Aixafeu la patata amb una forquilla fins que estigui ben fina i la incorporeu al picolat, encara amb el foc encés. Barregeu bé i aneu afegint poc a poc, el gotet de llet (la llet ha d'estar calenta). Si ho preferiu podeu substituir la llet per crema de llet, però a mi m'agrada més lleuger. 
Farciu les patates amb aquesta farsa.
Prepareu la beixamel i cobriu les patates, que haureu posat en una safata untada amb una mica d'oli. Damunt de la beixamel, ratlleu una mica de formatge.
Poseu la safata al forn, que tindreu calent a 180º, i ho coeu durant 5 minuts. Poseu el grill i deixeu que es gratinen durant 2 o 3 minuts.
Serviu les patates acompanyades d'un assortit d'enciams.

  • ..

4 comentaris:

  1. COM EXPLIQUES LES RECETES, ES PREÇIS FERO BE.... GRAÇIES.....

    ResponSuprimeix
  2. És un dels meus plats de diumenge preferit! La mare les prepara força iguales! Una abraçada!

    ResponSuprimeix
  3. Aquestes patates les vaig preparar el diumenge la tarda per al dinar de dilluns. Quan es treballa s'ha de deixar la nevera i el congelador preparat per a la setmana.
    Les patates les vaig calentar al microones i la veritat és que estaven molt bones.
    Per cert, també es poden preparar substituint el picolat per bacallà. Un altre dia les farem i publicarem la recepta.

    ResponSuprimeix