2 de set. 2013

Albergínies farcides


Una de les receptes que trobareu a la majoria de receptaris de cuina mediterrània. 
Malgrat que se'n poden trobar durant tot l'any a quasevol supermercat o verduleria, cal dir que la textura i sabor deixa molt a desitjar, almenys aquesta és la meva opinió.
Per tant, aprofiteu ara que estan en plena temporada (que s'allargarà fins ben entrar el novembre) per preparar-ne: farcides, arrebossades, en escalivada, a la planxa, en paté, en melmelada, ....

A casa ens agrada preparar-les com a guarnició de carn o peix. Les tallem a rondanxes, les pintem amb una mica d'oli on hem abocat un grapat d'orenga i sal i les posem a la mateixa planxa on estem fent el peix o la carn. Al moment de servir afegim un rajolinet d'oli al damunt. Una manera ràpida i simple de preparar-les, evitant l'excés de greix que tindrien si les fessim arrebossades o fregides.

Ingredients (4 persones)

  • 2 albergínies grans, si són menudes feu-ne una per persona
  • 300 grs de picolat (vedella i porc)
  • 1 ceba grossa
  • 4 tomàquets de pera madurs (o 4 cullerades de tomàquet triturat)
  • Orenga
  • Sal, pebre i oli
  • Salsa beixamel
  • Formatge ratllat

Elaboració:
Per avançar temps podeu utilitzar el microones i per coure les albergínies, sinó també ho podeu fer al forn. Les heu de coure fins que la carn estigui toba però sense perdre la forma. 
Partiu-les per la meitat i amb una cullera aneu retirant la carn, parant compte de no trencar la pell.
Mentres es fan les albergínies, poseu una paella al foc amb una mica d'oli d'oliva. 
Sofregiu la carn picada i quan comenci a agafar color, afegiu la ceba trinxada. Quan la ceba estigui daurada, afegiu la carn de l'albergínia, que haureu tallat a trossets menuts. Deixeu coure durant uns 5 minuts. 
Afegiu el tomàquet tallat a dauets o si ho preferiu, triturat.
Quan tot el farcit estigui cuit, afegiu una culleradeta d'orenga. Comproveu de sal.
Retireu la paella del foc i prepareu la beixamel, que no sigui massa espessa.
Afegiu tres o quatre cullerades de betxamel al farcit, per lligar-lo una mica.
Farciu les albergínies i les aneu posant en una safata per anar al forn. Cobriu-les amb la resta de la beixamel i afegiu el formatge ratllat, el que més us agradi.
Poseu al forn calent a 180º durant uns 15 minuts i gratineu durant 2-3 minuts, vigilant que no es cremi el formatge.


  • .

1 comentari:

  1. Un dels meus plats preferits!! són tan bones les albergínies farcides!! t'han quedat molt apetitoses!

    ResponSuprimeix