3 de set. 2013

Coca de tomates cirera


Les tomateres cirera de l'hort han produit molt i aprofitant la màquina deshidratadora que vam comprar a principi d'estiu hem pogut omplir uns quants pots (això sí, després de moltes hores dintre de la màquina). Unes les hem guardat amb una mica d'orenga simplement en pots hermètics i les altres les hem posat en pots i cobert amb d'oli d'oliva i després les hem portat al bany maria per allargar-ne la conservació.

L'altre dia, amb les tomates cirera assecades vam preparar un pesto rosso, però també n'hem fet un bon ús en fresc, en amanides, amb orenga i formatge fresc, etc. 
En aquesta recepta són les protagonistes d'una coca, que com veureu és molt fàcil i ràpid de preparar.

Ingredients:
Per a la massa:
  • 50 grs de sagí de porc
  • 50 grs d'oli d'oliva
  • 100 ml d'aigua
  • 300 grs de farina
  • 10 grs de llevadura fresca
  • Sal


Per al farcit:
  • Tomàquets cirera
  • 1 ceba
  • Orenga
  • Sal
  • Oli d'oliva


Elaboració:
En aquest enllaç trobareu com preparar la massa, que per altra part no te cap complicació. Barregeu tots els ingredients, treballeu la massa fins que sigui llisa i compacta, feu una bola i deixeu reposar durant 25/30 minuts-
Esteneu la massa i poseu en una llauna, ha de quedar ben fina. Talleu les tomates cirera per la meitat i les repartiu per damunt de la massa, amb les llavors cap amunt, com podeu veure a les fotos. Talleu la ceba en juliana ben fina i la repartiu pel damunt, no n'hi poseu en excés, ha de dominar el gust de les tomates, que per a això en són les protagonistes.
Espolseu amb una mica de sal i una quantitat generosa d'orenga. Afegiu un filet d'oli al damunt (sobretot no us passeu, només un filet).
Enforneu a 200º durant 20 minuts aproximadament, quan veieu que les puntes es comencen a posar molt daurades. Penseu que aquesta massa ha de quedar cruixent.
Deixeu refredar una mica i al moment de servir poseu un altre filet d'oli al damunt i si fes falta una mica més d'orenga.
I ja està, proveu de fer-la, segur que us agradarà.

  • .

3 comentaris:

  1. Tinc uns tomàquets cirera a la nevera per gastar, així que aquesta nit que tinc companyia a l'hora de sopar crec que faré aquesta coca, fa molt bona pinta!!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Segur que repeteixes, perquès és molt fàcil de preparar. Un altre dia la pots fer amb altres verdures, amb pernil, tonyina, ...
      Crec que el que li dóna el cruixent és el sagí de porc, sobretot no te'l descuides!
      Ja me'n faràs cinc cèntims. Bon sopar!

      Suprimeix
  2. Quina coca més cruixent i vistosa....M'encanta!

    ResponSuprimeix