7 de set. 2013

Paté de primentó escalivat


Ara fa quasi un any, quan vam encetar aquest bloc, vam publicar la recepta del paté d'albergínies. És una recepta d'aquelles que serveixen per proveïr el rebost i sempre són a mà quan vols preparar un aperitiu, uns entrants, fer una salsa, ...
Aquest matí n'hem tornat a preparar, però hem provat de fer-lo diferent, escalivant l'albergínia. També n'hem fet de primentó, seguint el mateix procés.
La diferència entre un i l'altre ha estat que l'hem aromatitzat amb espècies diferents, l'albergínia amb comí i el primentó amb orenga. Vosaltres, si us decidiu a preparar aquests patés, podeu utilitzar les espècies que més us agradin.
Aquí us expliquem com hem preparat el paté de primentó i en la següent entrada trobareu la d'albergínia.
I us deixem una proposta: feu a la planxa uns calamarsets, poseu-los en un plat, tireu-los una mica de flor de sal i un rajolí d'oli d'oliva i acompanyeu-los amb una mica d'aquest paté. 

Ingredients*
  • 500 grs de primentó escalivat
  • 2 llesques de pa (de la mida de 1/2 quilo)
  • 2 cebes mitjanetes
  • 1 grapat d'orenga
  • 1 gotet de llet 
  • Sal
  • Pebre
  • Oli


*Amb els ingredients indicats ens han sortit 5 pots de vidre de 140 ml cadascun.

Elaboració:
Escaliveu els primentons o rostiu-los al forn o a una rostidora. Deixeu refredar, peleu i netegeu de llavors i reserveu.
Trinxeu les cebes i poseu-les a coure a foc suau a una paella amb una mica d'oli. Deixeu coure la ceba fins que estigui quasi confitada. Podeu anar afegint una mica d'aigua o vi blanc per a que la ceba no es cremi.
Mentres, talleu a daus el pa, el poseu en un bol i afegiu la llet.
Quan la ceba estigui a punt, afegiu el pa amb la llet i doneu unes voltes. Poseu una mica de pebre negre molt. Talleu el primentó a trossos i afegiu-lo a la paella. Afegiu un grapat d'orenga (una cullerada o més si us agrada moñt). Deixeu coure tot junt durant uns minuts, sense deixar de remenar. Comproveu de sal i tanqueu el foc.
Deixeu refredar durant 5 minuts i ho tritureu. Envaseu en pots de vidre, tapeu i esterilitzeu al bany maria durant 30 minuts.
  • .

Cap comentari:

Publica un comentari