18 de nov. 2013

Pollastre a la cassola amb clau d'olor


Ingredients:

  • 1 pollastre (aquest era de corral)
  • 2 cebes
  • 4 dents d'all
  • 1 rameta de frígola
  • 1 fulla de llorer
  • 2 claus d'olor
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 copa d'aigua
  • Farina
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d'oliva


Elaboració:

Poseu una cassola al foc amb un bon raig d'oli. Saleu i pebreu el pollastre. Enfarine els talls i poseu-los a daurar a la cassola. 
Mentre, talleu la ceba a llunetes i filetegeu els alls. 
Quan el pollastre sigui ben daurat, el treieu de la cassola i reserveu. Coleu l'oli  per eliminar restes de farina i torneu a posar la cassola al foc, si fes falta, podeu posar un xorret d'oli nou.

Incorporeu el pollastre i al damunt escampeu la ceba, l'all, la rameta de frígola, la fulla de llorer i el clau d'olor. Deixeu enrossir durant dos o tres minuts i afegiu el vi ranci. Deixeu que s'evapori l'alcohol i afegiu l'aigua. 

Rectifiqueu de sal i deixeu coure a foc moderat durant 25 minuts o fins que el pollastre sigui tou.





  • 2 comentaris:

    1. L'altre dia vaig comprar claus sencers...no sé si són d'olor, però provaré d'afegir-ne a algun guisat!

      ResponSuprimeix
      Respostes
      1. A casa sempre n'hem gastat de claus d'olor (o claus d'espècie), sobretot als guisats de patata.

        Suprimeix