3 de des. 2013

Arròs negre amb sípia i xirles


De la llista de receptes d'arrossos que tenim publicades en aquest bloc, encara no n'hi havia cap d'arròs negre. Aquest passat dissabte vam preparar aquesta recepta que volem compartim amb tots vosaltres. 
Malgrat que l'arròs negre no és troba entre els que més m'agraden, la veritat és que estava molt bò. No deixeu de fer-lo, això sí, utilitzeu un arròs de qualitat.

Ingredients (2 persones):
  • 1 sípia grossa amb la seva tinta
  • 1 grapat de xirles
  • 1/2 ceba de mida mitjana
  • 1/2 pebrot roig
  • 2 grans d'all
  • 1 tomàquets de penjar
  • Pebre dolç
  • 190 grs arròs bomba Ricentum
  • 800 ml de brou de peix
  • Oli d'oliva
  • Sal


Elaboració:
Poseu la paella al foc amb una mica d'oli d'oliva. Mentre s'escalfa l'oli, talleu el primentó a tires i poseu-ne quatre a la paella que es vagi daurant. La resta del primentó feu-lo a trossets petits. Trinxeu la ceba. Quan les tires de primentó estiguin daurades, les reserveu. 
Poseu la ceba i el primentó a la paella i deixeu que es faci poc a poc. Quan comenci a estar daurada, afegiu l'all trinxat, doneu unes voltes i afegiu el tomàquet ratllat i una culleradeta de pebre dolç. Deixeu que es confiti el tomàquet. És important que us prengeu el temps necessari per fer el sofregit. 
Talleu la sípia a daus i l'afegiu al sofregit, deixeu que es vagi coent fins que comenci a posar-se toba. Si fes falta, podeu afegir una mica de brou de peix per a que la sípia no s'enganxi mentre es va coent.
Afegiu l'arròs i sofregiu-lo durant un parell de minuts. Afegiu a la paella el brou ben calent i tot seguit la tinta de la sípia, que haureu deixatat amb una mica de brou. Per últim incorporeu les xirles.
Deixeu coure durant 5 minuts a foc fort i després abaixeu el foc a moderat. Deixeu coure entre 11 i 12 minuts més i ja tindreu l'arròs a punt.
Decoreu amb les tires de primentó que heu reservat.

  • .

2 comentaris:

  1. Quin arròs negre més suculent!!! Ets una arrossaire de primera!

    ResponElimina
  2. Quin arròs negre més suculent! Ets una arrossaire de primera!

    ResponElimina