8 de des. 2013

Cigrons amb bacallà i espinacs


Aquest és un plat clàssic de la cuina de secà i també molt tradicional menjar-los durant la Quaresma. Un plat de cullera dels que ens agraden a casa, gustós i per acompanyar amb una bona llesca de pa.

Ingredients (4 persones):

  • 200 grs de cigrons secs (podeu utilitzar els cigrons ja bullits)
  • 350 grs de bacallà desalat
  • 2 patates
  • Espinacs (al vostre gust)
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets de penjar
  • 2 grans d'all
  • 1 culleradeta de pebre roig

Elaboració:
Poseu en remull els cigrons. A l'endemà, els escorreu i netegeu al raig d'aigua. Poseu una olla al foc amb aigua, una carlota, mitja ceba i una fulla de llorer. Quan arranqui el bull, poseu els cigrons i deixeu-los fins que estiguin cuits, ben bé una hora, dependrà de la varietat de cigrons.

Agafeu una cassola, poseu un raig d'oli i comenceu a fer el sofregit amb la ceba trinxada, l'all i els tomàquets ratllats. Afegiu el pebre roig i deixeu que el sofregit es faci poc a poc.

Poseu els espinacs i les patates, doneu un parell de voltes i afegiu aigua calenta (o el mateix brou de bullir els cigrons), fins cobrir els ingredients i una mica més. Deixeu que bulli durant 10/12 minuts i afegiu els cigrons i el bacallà desalat i deixeu coure fins que la patata estigui toba.


  • .

1 comentari: