18 de març 2014

Bacallà amb porros i cebes tendres


Bacallà (abadejo a les Terres de l'Ebre) i Quaresma són inseparables i nosaltres no perdem l'ocasió de preparar-ne alguna recepta per continuar amb el que marca el calendari i les tradicions.

Ingredients (2 persones):
  • 2 talls de bacallà dessalat mida ració
  • 2 porros
  • 2 cebes tendres
  • 1 all tendre
  • Julivert
  • 4 tomàquets
  • Panses
  • Pinyos
  • Vi blanc
  • Sal
  • Oli


Elaboració
Un cop dessalat el bacallà (nosaltres l'hem tingut tres dies en remull, canviant l'aigua dos cops al dia, ja que els talls eren molt gruixuts), l'eixuguem, enfarinem i fregim en una paella amb oli. Reserveu.
En un cassó, poseu un got de vi blanc i afegiu les panses i ho deixeu bullir durant 6/7 minuts.
Agafeu una paella i poseu una mica de l'oli de fregir el bacallà. Afegiu els porros i les cebes tendres tallades a trossets. Quan comenci a agafar una mica de color, afegiu l'all tendre i el julivert picat. Doneu unes voltes i afegiu els tomàquets trinxats (aquests són de penjar), també podeu afegir el tomàquet triturat.
Deixeu que el tomàquet es faci una mica i afegiu les panses i el vi que heu bullit anteriorment. Doneu unes voltes i  aboqueu les verdures en una cassola de fang. Poseu al damunt els talls de bacallà i repartiu un grapadet de pinyons. 
Poseu la cassola al forn, prèviament escalfat a 180º, durant uns 7/8 minuts. 
Abans de servir, espolseu amb julivert trinxat.


Cap comentari:

Publica un comentari