26 d’ag. 2014

Arròs caldós de marisc


Cal reconèixer que tanta "closca" en un arròs caldós no és tan pràctic de menjar com en un de sec. T'embrutes més els dits, però no em direu que no és un plaer xuclar tots els sabors a mar que ens deixen al brou i a l'arròs!

Ingredients (2 persones):
  • 6 llagostins
  • 6 galeres
  • 6 crancs
  • 1 bon grapat de musclos
  • 4 calamarcets petits
  • 1/2 ceba petita
  • 1/2 primentó roig
  • 1 tomata del tipus pera
  • 2 dents d'all
  • 180 grs d'arròs (en aquesta recepta hem emprat la varietat Marisma, que té una cocció més curta, d'entre 10-12 minuts)
  • 1 litre de brou de peix
  • Oli i sal


Elaboració:

Poseu una cassola al foc amb una mica d'oli d'oliva. Fregiu una mica els llagostins i reserveu. Feu el mateix amb les galeres i els crancs.

Feu un sofregit amb la ceba, el primentó roig, els alls i la tomata. Deixeu que es faci a foc lent (si fes falta, podeu afegir un rajolí d'aigua per a que no s'agarri el sofregit).

Afegiu l'arròs i sofregiu-lo durant un parell de minuts. Mentres, talleu a tires els calamars i els afegiu a la cassola. Doneu unes voltes i afegiu el brou calent. Si voleu, poseu una mica de colorant o de safrà.

Deixeu coure a foc fort durant 5 minuts. En aquest moment, afegiu els musclos. Deixeu coure 7 minuts més i apageu el foc. 

Deixeu reposar 2 o 3 minuts i serviu.


  • .

Cap comentari:

Publica un comentari