16 d’oct. 2014

Pa amb tomàquets secs i orenga




Ingredients per a 2 pans:

  • 500 grs de farina de força
  • 325 ml d'aigua tèbia
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 7 grs de sal 
  • 20 grs de llevadura fresca
  • 1 grapat de tomàquets cirera deshidatrades
  • 1 grapat d'orenga sec
  • 125 grs. massa mare (opcional)

  • Nota: en aquest, i per falta de temps, cas hem optat per fer la massa directament, sense utilitzar massa mare. 

Elaboració:

Barregeu la sal a la farina. Formeu un volcà amb la farina i afegiu l'aigua i l'oli. Barregeu i amasseu fins que agafi consistència. Afegiu la llevadura esmicolada. Tapeu la massa amb un drap humit i deixeu reposar durant 10 minuts. 
Torneu a treballar la massa fins aconseguir que sigui elàstica i fina. Podeu ajudar-vos d'una amassadora elèctrica. En el procès, afegiu els tomàquets trinxats i l'orenga.

Doneu forma de pa a la massa i poseu en el motlle o llauna que utilitzareu per coure al forn. Tapeu amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc càlid fins que dobli el volum (dependrà de la temperatura ambient, però més o menys 1 hora). 

Nosaltres hem utilitzat una panera de silicona de Lékué, ideal per a coure pans al forn, ja que, per la seva forma, evita que s'escapi la humitat però deixa circular l'aire, de manera que la cocció és més uniforme. 

Escalfeu el forn a 220º i poseu un motlle amb draps humits, que generaran vapor i ajudaran a que el pa quedi més cruixent.

Abans de posar el pa al forn, feu-li un tall amb una navalla o ganivet ben esmolat. A nosaltres se'ns va oblidar de fer-lo i per això es va obrir pel lloc que va voler.

Coeu el pa a 200º entre 40 i 45 minuts. Deixeu refredar damunt d'una reixeta.


1 comentari:

  1. Fa un munt de temps que em vaig comprar aquest estri de la lekue i encara no he fet cap pa!! (l'utilitze per fer verdura jeje!! a veure si m'anime perquè aquest pa teu té molt bona pinta! Marta

    ResponSuprimeix