8 de març 2015

Amanida de carxofes i llagostins


Amb unes carxofes que vam collir ahir la tarda del carxofar del meu pare i uns llagostins que hem anat a comprar aquest matí, hem preparat aquest plat que segur que us vindrà de gust preparar-lo i sobretot, menjar-lo.

Ingredients per a dos persones 
*les quantitats poden variar depenent de la gana que tingueu.
  • 4 carxofes (aquestes són ampostines)
  • 10 llagostins del Delta de l'Ebre
  • 1 tomàquet madur
  • 1 all tendre
  • Sal
  • Oli
  • Vinagre de xerès


Elaboració:

Netegeu les carxofes i partiu-les per la meitat o si ho preferiu podeu fer els talls més petits. Fregueu-les amb una llima per evitar que s'oxiden. Poseu-les a bullir o a coure al vapor, però procureu que quedin al dente
Mentrestant, pelu els llagostins i poseu els caps en un casso amb una mica d'oli i deixeu que es fregeixin.
Peleu i talleu a dauets el tomàquet. Reserveu.
Coleu els caps dels llagostins per a guardar l'oli per fer-ne la vinagreta. A aquest oli afegiu un xorret de vinagre de xerès.
Poseu una paella al foc amb una mica d'oli i afegiu els llagostins pelats i l'all tendre tallat a rodanxetes.

Munteu el plat posant primer les carxofes, els dauets de tomàquet i al damunt els llagostins. Finalment, repartiu la vinagreta pel plat.

L'amanida es pot menjar freda però personalment us la recomanem tèbia. 

Que vagi de gust!



Cap comentari:

Publica un comentari