8 de març 2015

Flam de cafè "tocadet" de rom




Ingredients (amb aquesta mida surten 8 flams)
  • 800 ml de llet sencera
  • 1 branca de canyella
  • 4 ous
  • 175 grs de sucre
  • 75 grs de sucre per a fer el caramel
  • 2 cullerades soperes de cafè soluble
  • 1 bon xorro de rom (opcional)

Elaboració:
Feu bullir la llet amb la canyella. Un cop el foc apagat, afegiu el cafè soluble i el rom, barregeu bé i deixeu refredar fins que la llet sigui tèbia.

Feu el caramel i repartiu-lo als motlles. 

Bateu els ous amb el sucre i afegiu la llet. Barregeu bé. Ho passeu pel colador, per a que quedi ben fi.
Repartiu la barreja en els motlles. Poseu-los en una safata amb una mica d'aigua i poseu-los a coure al bany maria al forn a 160º durant 45/50 minuts, dependrà del tamany dels motlles, si ho feu amb un motlle gran, segurament caldrà una estona més de cocció. Per saber si han cuatllat, punxeu amb escuradents.

Deixeu refredar i guardeu a la nevera fins el moment de servir. 

  • .

2 comentaris:

  1. Mmmmmm quina bona pinta!! Jo el faria però sense el ron, ja que no m'agrada...o.... ara que hi penso un raget de Crema de whisky li podria anar be també no?
    Anna

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. I tant, li pots posar el licor que vulguis, igual que no posar-ne. Veus, a mi el whisky no m'agrada, però vaig decidir posar-li un xorret de rom a la recepta original per donar-li un toc personal. Que vagi de gust!

      Suprimeix