14 d’abr. 2015

Cors de carxofes amb oli d'oliva (conserva)


Aprofiteu ara que les carxoferes estan en màxima producció per a omplir el rebost amb aquesta conserva.

Ingredients:

  • Carxofes
  • Suc de llima
  • Aigua
  • Vinagre
  • Vi blanc
  • Llorer
  • Frígola
  • Pebre verd
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra


Elaboració:
Poseu aigua en un bol i afegiu el suc de dos llimes. Netegeu les carxofes i poseu-les en aquesta aigua per a evitar que es facin negres. 

En una olla poseu aigua, un got de vi blanc, un got de vinagre i una cullerada sopera de sal per cada litre i mig d'aigua, tres o quatre fulles de llorer, una branqueta de frígola i uns grans de pebre verd. 

Poseu l'olla al foc i quan comenci a bullir, afegiu els cors de carxofa i els deixeu coure entre 10 i 15 minuts, fins que estiguin tendres. 

Escorreu els cors i poseu-los en un bol amb aigua freda. Deixeu-los uns minuts per tal de tallar la cocció. Retireu els cors de carxofa de l'aigua i els aneu posant damunt d'un drap per a què es vagin escorrent. 

Mentrestant, prepareu els pots. Ompliu-los amb les carxofes, posant-les de manera que quedin com menys espais vuits millor. Afegiu unes boletes de pebre verd i una fulleta de llorer i cobriu amb oli d'oliva verge extra. 

Tapeu els pots i coeu-los al bany maria durant 30 minuts. Deixeu passar uns dies abans de consumir. 

Podeu utilitzar els cors de carxofa com a aperitiu, en amanides, en coques salades, ho deixem a la vostra imaginació.

  • .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada