15 d’oct. 2015

Pastís de maçana


Hem preparat un pastís amb maçanes de la varietat Royal Gala i del Ciri groc. Les primeres són del nostre hort i les segones ens les va regalar la meua tia Margarita. 

Justament la setmana passada vam comprar una maçanera del ciri groc i la vam plantar a l'hort. A veure si tenim sort i l'any vinent almenys podem collir-ne un parell de nostres.

Ingredients:
  • 1 gotet de sucre
  • 1 gotet de llet
  • 1 gotet de farina
  • 1 ou
  • 6 galetes (del tipus maria)
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 6/7 maçanes (les nostres no eren massa grosses)
  • Melmelada


Elaboració:
Pelar i fer a trossets menudets 4 maçanes.  
Posar en un bol les maçanes, el sucre, la farina, l'ou, la llet, les galetes i la canyella.
Triturar amb la batedora, fins que quedi fi.

Untar un motlle amb una mica de mantega. Abocar-hi el contingut del bol. Pelar i tallar a grills la resta de maçanes i repartir per damunt de la massa. 

Posar al forn a 160º C i deixar coure fins que la massa estigui quallada i la fruita dauradeta.

Deixar refredar i pintar amb una mica de melmelada per a donar-li brillantor. Personalment, el trobo més bo si el deixeu una bona estona a la nevera abans de menjar-lo. 

RECEPTA EN PDF







4 comentaris:

  1. Sóc súper fan dels pastissos de poma i aquest fa una pinta tremenda!!

    ResponSuprimeix
  2. La textura m'ha quedat tipo pastís de formatge i no de coc. He fet algo malament o és aquesta la textura correcta ??

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Sí, la textura ha de quedar cremosa, has de tenir en compte que tots els ingredients van batuts, la maçana porta molta aigua i s'hi posa poca farina. Per això recomano guardar-lo a la nevera (fa que la massa agafi més consistència) i fins i tot, menjar a l'endemà. Si vulguéssis fer-lo amb textura de cóc o de pa de pessic, hauries de posar més farina o bé canviar de recepta. Te'n recomano dues que tinc al blog:
      http://www.benremenat.cat/2013/04/pastis-de-macana.html http://www.benremenat.cat/2013/04/coc-de-iogurt-amb-macana.html

      Salut i bona cuina!

      Suprimeix
    2. ok, gràcies !!!! les provaré

      Suprimeix