15 d’oct. 2015

Raïm en almívar



Aquest passat dissabte, Tere Serra, de Fruitanostra La Galera, ens va regalar un cistellet de raïm, d'una varietat que conreen a la seva finca. El gra és de mida més aviat petita i allargada, no és gaire dolç i no té pinyols. Unes característiques, poc dolç i sense pinyol, el fa idoni per a conservar en almívar. 

Recordo que la meua iaia Cinteta també feia raïm en conserva, tant en almívar com amb aiguardent (diluït amb una mica d'almívar). A casa, no se perquè, no n'havíem fet fins la tardor passada, quan en vam preparar uns quants pots.

Al llarg de l'hivern, quan anem al rebost en busca de les conserves de fruita que hem preparat durant l'estiu, fem macedònia de fruites i és llavors quan utilitzem el raïm en conserva.

La preparació és ben senzilla.

Ingredients
  • 1 quilo de grans de raïm
  • 1/2 litre d'aigua
  • 250 grs de sucre
  • 1/2 beina de vainilla

Fem un almívar amb el sucre i l'aigua. Deixem refredar. 

Mentrestant, desgranem els carrolls de raïm i els rentem. 
Preparem uns pots de vidre, omplim amb el raïm, hi posem un trocet de vainilla i cubrim amb l'almívar.
Tapem els pots i ho coem al bany maria durant 2/3 minuts.

RECEPTA EN PDF








Cap comentari:

Publica un comentari