12 de nov. 2017

Escabetx de verdures




Aquest és un escabetx "a la meua manera", tant per les proporcions, com perquè no hi ha pebre roig, ja que aquesta espècie li donaria color a les verdures i en aquest cas no interessa.

Ingredients (les verdures al vostre gust, però a mi m'agrada utilitzar aquestes):

  • 1 carabassó
  • 2 carlotes
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • Coliflor
  • Xampinyons
  • 10/12 grans de pebre
  • 1 fulla de llorer 
  • 1 punteta de pesteta (bitxo) - opcional
  • Sal
  • 1/2 gotet de vinagre
  • 1/2 gotet d'oli oliva
  • 1 gotet de vi blanc
  • 2 gotets d'aigua


Elaboració:

Netejar i tallar les verdures a rodanxes. La coliflor a brotets i els xampinyons si són mitjans, partits per la meitat i si són molt grans, en quatre trossos.

Posar les verdures a una cassola, afegir el pebre, el llorer, la sal i els líquids. Tapar la cassola i deixar coure a foc moderat fins que les verdures estiguen "al dente". Deixar refredar i posar en pots de vidre. Es pot servir fred o calent.


Cap comentari:

Publica un comentari