24 de gen. 2021

Coquetes de Sant Antoni de Benicarló

 


El cap de setmana passat, Turisme Benicarló va compartir la recepta de les coquetes que fan per Sant Antoni, una festivitat molt celebrada a Benicarló i en la que participen molt activament tots els benicarlandos i benicarlandes. Un exemple és l'embolicà, on més de tres-cents voluntaris, grans i menuts, emboliquen amb paper de seda les prop de 150.000 coquetes que ha preparat la Cofradia de Sant Antoni i que, després de beneir-les, es repartiran durant la tradicional desfilada de les caballeries.

La pasta és quasi la mateixa amb la que faig els pastissets, l'única diferència està en les proporcions d ela barreja (jo poso més mistela que anís i en aquestes coquetes és a l'inrevés).

A la pasta se li dona forma de coqueta i amb els dits se li fa un pessic per fer-li les banyes del dimoni.
Per acabar, se les espolsa amb sucre llustre i s'emboliquen amb paper de seda.

Este matí n'hem fet unes quantes, deixo la recepta, per si algú en vol preparar, és molt fàcil i són molt bones.
Ingredients:
  • 1 got oli oliva
  • 1/2 got barreja anís sec i mistela (3 parts anís i 1 mistela)*
  • 50 grs sucre
  • Farina la que entre (aprox, 700/750 grs)
  • Sucre

Enfornar a 180° fins que estiguen rossetes. Deixar refredar. Espolsar amb abundant sucre llustre.

*Enlloc d'anís sec també es pot utilitzar aiguardent i enlloc de mistela, moscatell.













 


Cap comentari:

Publica un comentari