21 de febr. 2021

Arròs amb abadejo i coliflor

 


Ingredients (2 racions):

  • 200 grs d’arròs Montsià
  • 1 litre de brou de verdures*
  • 2 talls d’abadejo
  • Coliflor (quantitat al gust de cadascú)
  • Favetes (opcional)*
  • ½ primentó roig
  • 1 nyora sencera
  • 3 grans d’all
  • 1 culleradeta de nyora picada
  • 2 cullerades de picada (oli oliva, julivert, alls i suc de llima)
  • 2 tomates triturades
  • Oli d’oliva
  • Sal

*La quantitat de brou variarà en funció de la mida de la paella, com més gran, més brou, perquè al bullir s’evapora més quantitat. 
 *A les fotos es poden veure unes quantes favetes, són les primeres que vam cullir a l’hort, per això n’hi ha tan poques.


Elaboració:

Tallar el primentó a tires i fregir-lo en una paella. Reservar.

En la mateixa paella, fregir els grans d’all sencer, la nyora i l’abadejo tallat a daus. Reservar.

En la mateixa paella, fregir els brots de coliflor. Reservar.

Posar una paella al foc i afegir l’oli sobrant de fregir el primentó, l’abadejo i la coliflor. Afegir la culleradeta de nyora triturada i dos cullerades soperes de la picada. Donar-li unes voltes i afegir la tomata triturada. També podem afegir una culleradeta de pebre roig.

Quan el sofregit estigue fet, afegir l’arròs i rossejar-lo. Seguidament, afegir la coliflor, les favetes i el brou de verdures (també pot ser de peix o directament aigua, tot i que amb l’aigua no quedarà tan gustós).

Quan falten 6 o 7 minuts per acabar de coure l’arròs, repartir els daus d’abadejo.

Ja amb el foc apagat, posar les tires de primentó roig com a decoració. L’arròs ha de reposar 3 o 4 minuts i ja estarà la paella feta.














Cap comentari:

Publica un comentari