28 de febr. 2021

Canelons de xampinyons, espinacs i brossat


Ingredients per a 12 canelons

  • 500 grs. de xampinyons 
  • 1 bossa gran d'espinacs 
  • 250 grs. de brossat (mató) 
  • 1 ceba
  • 2 alls tendres 
  • Vinagre balsàmic (opcional) 
  • Pebre negre Sal 
  • Oli d'oliva 
  • 12 plaques de canelons 
  • Salsa beixamel 
  • Formatge ratllat 

Elaboració

En una paella amb una mica d'oli sofregir la ceba. Quan estigue rossa, afegir un rajolí de vinagre balsàmic. Acabar de coure i reservar. 

A la mateixa paella afegir una mica d'oli i saltar els espinacs. Reservar. 

Mentre es fan els espinacs, pelar els xampinyons, tallar a dauets menuts. 

A la mateixa paella, sofregir els alls tendres i afegir els xampinyons. Quan estiguen cuits, reservar. 

Millor posar-ho en un colador, per escórrer l'oli del sofregit, evitant que el farcit pugui quedar oliós. 

Barrejar els xampinyons, espinacs i la ceba i afegir el brossat. Mesclar-ho bé i deixar refredar el farcit. Perquè quede una mica més lligat, podem afegir una mica de tomata triturada. En aquesta ocasió no n'hem fet servir. 

Bullir les plaques de canelons i quan hagin refredat, farcir-los amb la massa.

Preparar una salsa beixamel (mantega, farina, llet, sal i nou moscada). Jo preparo la beixamel amb llet desnatada, així queda més lleugera i no embafa. 

En una safata per anar al forn, posar al fons una base de beixamel i repartir els canelons al damunt. Cobrir amb la resta de la beixamel i acabar amb una mica de formatge ratllat al damunt. 

Posar la safata al forn a 170º durant 20 minuts. Gratinar durant un parell de minuts.























Cap comentari:

Publica un comentari